Историята на Спенсър

Историята на Спенсър

Преди около 6 месеца срещнахме Спенсър – малко куче, което се нуждаеше от нов дом. За нещастие, той не беше започнал живота си по най-добрия начин. Беше отглеждан лошо, а и неговият собственик беше починал, когато той е бил на не повече от годинка. След това е бил подхвърлян на различни места и в следващите 3 години от неговия живот очевидно не е получил грижите и обичта, от които се е нуждаел.

Когато го открихме, той беше буквално кожа и кости и нямаше мускули, които да поддържат ставите му. Костите му се бяха развили различно и страдаше от рахит. Болеше го толкова много, че никога не махаше с опашка или не изпитваше интерес към нищо, към което едно нормално щастливо и здраво кученце би проявило.

През следващите няколко седмици разбрахме, че той не е обикновен случай, в който само храненето, разходките и обичта биха помогнали. Трябваше да се подпира на нас всеки път щом искаше да се изправи. Вечерите гледахме как нашето друго куче тича наоколо щастливо, докато Спенсър не помръдваше и си държеше ушите назад през цялото време.

Всеки път, когато можеше, се опитваше да събори коша за боклук, за да търси храна и вместо да спи в неговото собствено легло или някъде, където е удобно и меко, той се завираше в някоя пластмасова кутия. Така разбрахме, че той никога не е имал легло.
Това, което знаехме със сигурност беше, че това малко куче се нуждаеше от шанс. Не искахме да се събужда всяка сутрин с болки и искахме да се научи да вярва, че ние ще направим най-доброто за него.
Веднага разбрахме точно коя храна ще бъде най-подходяща за него. Храна, която вече давахме и на другото ни куче и правеше нещата, които бяха написани на нея. Той се нуждаеше от най-доброто и без никакво колебание започнахме да му даваме Pooch & Mutt.

Краката му бяха толкова крехки, че процесът на изграждането на мускулатурата трябваше да бъде бавен, тъй като неналичието на мускули означаваше, че нямаше да се справи с прекалено голяма тежест на тях. Slim & Slender беше идеален за Спенсър, тъй като съдържа много протеин, но по-малко мазнини. Също му давахме и добавките на Pooch & Mutt за здрави кости, пребиотици и пробиотици. Разнообразието от лакомства беше голямо също – той ги обожаваше, защото имаше затруднения с храненето, а те бяха супер малки за него и лесни за дъвчене.

През следващите няколко седмици забелязaхме голямо подобрение в качеството на живот на Спенсър. Нашият страхотен ветеринар Алан и неговият екип в клиниката Radlett’s Medivet ни помогаха и подкрепяха през цялото време. От години те винаги са били доверен екип и винаги са давали всичко от себе си в грижите за моето друго куче – не бихме си и мечтали за такова отношение. Да имам две кучета означава много за мен, затова бих отишъл само при някой, който би се грижил за нуждите на моя домашен любимец така, че все едно е негов.
Спенсър претърпя операция, с която да се забави процесът на образуването на артрит, който в определен момент щеше да се прояви. Операцията помогна за облекчаване на болката, с която винаги беше живял. Минаха 6 месеца и сега той е по-щастлив отвсякога.

Бих искал да благодаря на всеки, който се включи и допринесе по някакъв начин това да се случи и промени живота на Спенсър. Може и да съм бил този, който му е дал пръв шанс, но нямаше как да се справя сам без помощта на най-добрата храна и на най-добрите ветеринари.

Знам, че Спенсър казва „благодаря“ всеки ден, защото сега вече маха с опашка и за пръв път от много време насам той може да бъде просто куче и да прави всички неща, които кучетата обичат да правят.
Моето желание е да накараме хората да разберат колко важна е здравословната балансирана храна за тяхното кутре или куче и да открият и посещават почтен ветеринарен лекар.