Добре дошли в POOCH & MUTT!

Ние сме отдадени на нашата мисия да помогнем на кучетата да водят щастлив и здравословен начин на живот. Имаме разнообразие от функционална кучешка храна без съдържание на зърнени култури (grain-free), лакомства и добавки, които са природосъобразни и ръчно изработени, със съчетани в тях съставки, които да помогнат в решаването на специфични здравословни проблеми.

Нашата история

Pooch & Mutt е създаден през 2008г от Guy Blaskey, син на Clare Blaskey, основателката на една от най-успешните световни компании за добавки за коне – Blue Chip Feed.

Тогава на семейното куче, Cookie, е била поставена диагнозата Дисплазия на тазобедрената става – състояние, при което бедрените стави не се развиват правилно, причинявайки накуцване и болка. Guy решил да изпробва активната добавка за стави на Blue Chip.

Резултатите били страхотни! Обаче Guy стигнал до заключението, че продуктът не е изобщо подходящ за кучета, а и Cookie не харесала вкусът на конската добавка.

Guy се свързал с нутриционистта на Blue Chip и казал: “ Направете продукт, в който да оставите всички съставки, подходящи за кучета и извадете тези, които не са. Добавете нови, с които да накарате кучетата да го харесват.“ Оттогава Pooch & Mutt бързо са се установили като водещ доставчик на кучешки продукти и печелеща награди компания.

Всички наши продукти и тестове са природосъобразни и са направени само във Великобритания

Използваме натурални съставки и гарантираме, че всички наши продукти са природосъобразни. През 2009 г. бяхме наградени с Етична награда („The Ethical Award“) от Ethical Companies Organisation, част от The Good Shopping Guide. Pooch & Mutt е първият британски специалист по кучешки добавки, доказал се като природосъобразен и чиято дейност благоприятства хората, животните и природата.

Ние също сме одобрени от Международната организация за защита на животните – PETA (The People for the Ethical Treatment of Animals) – за това, че не правим експерименти с животни. Продуктите на  Pooch & Mutt са изпробвани на нашите собствени кучета и тези на наши приятели и клиенти, но никога на лабораторни животни.

Нашите продукти са одобрени и използвани от ветеринарните лекари навсякъде в страната. Освен това, ветеринарите са използвали и препоръчвали нашите продукти от 2008 г. – същата година, в която стартирахме!

Всички съставки за нашите храни, лакомства и добавки са произведени и закупени от Великобритания. Ще оцените и факта, че цялото ни производство се намира във Великобритания така, че нашите продукти наистина са британски и не се различават в различните страни.

Спасителни центрове – Приюти

Като част от от нашето обещание да направим колкото може повече кучета по-здрави и по-щастливи, ние сме се посветили на това да помагаме и спасяваме кучетата, винаги когато можем. Правим това по два начина:

Допълващи дарения

Винаги когато спасителен център (приют) купува продукти от нас, ние допълваме тяхната покупка с дарение от наша страна. Така, че ако те купят 10 торби, ние ще им изпратим още 10 безплатно.

Целеви дарения

Ако има конкретно куче, което се нуждае от нашите продукти, ние бихме му ги изпратили безплатно.

Спасихме кучетата Бенсън и Айви с нашата най-продавана добавка Bionic Biotic

НАГРАДИ

Pooch & Mutt сме горди с нашите постижения и награди. Ето и някои от тях.

Награда „Направено във Великобритания“ (SMARTA „Made in Britain“ Award)

Предприемач в промишлеността на годината (Manufacturing Entrepreneur of the Year)

Награда за Нов продукт – финалист в състезанието на The Grocer (Grocer New Product Award Finalist)

Златна европейска награда за дизайн 2014 (Gold in the European Design Awards 2014)