Околна среда

Ние от Pooch & Mutt сме посветени на идеята да осигурим здравословен и щастлив живот на всички кучета, но не можем да направим това без да защитаваме околната среда, в която те живеят (както и ние).

Нашата политика за опазване на околната среда не се води от гледна точка на маркетинга или желанието да изглеждаме добре в очите на нашите клиенти (въпреки че се надяваме те да го оценят). Причината да разработим политика за защита на околната среда е нашето лично убеждение, че трябва. Всъщност мислим, че всички компании трябва… и се ядосваме, когато те не го правят.

Тук са изброени някои от начините, чрез които се грижим за околната среда:

Опаковане

Pooch & Mutt е основана през 2008 г с продукти, пакетирани в биоразградими опаковки, облицовани с PLA био пластмаса. По-късно проучвания показаха, че биоразградимите предимства на био пластмасата се надминават от емисиите, произведени при нейната направа, и че носи потенциален негативен ефект на хранителната верига, тъй като е била използвана земеделска земя при произвеждането й.

Също, повечето от нашите поръчки са направени онлайн така, че през 2009 г Pooch & Mutt пусна в продажба някои от продуктовите линии в рециклиращи се наелонови торбички. Наелоновите торбички са много по-леки, по-малки и по-здрави от предишните опаковки. Това означава, че когато онлайн поръчките се изпращат, те могат да бъдат изпратени чрез стандартната поща и да се съберат в пощенска кутия (спестявайки емисии, направени от един куриер) и могат да бъдат изпратени в стандартен плик (намалявайки необходимостта от допълнително опаковане като подплатени пликове и картон). Тъй като са по-малки, повече магазини започнаха да ги използват (те заемат и по-малко място).

Рециклиране и по-малко операции на хартиен носител

Освен конкретно поисканите, всички фактури както и по-голямата част от кореспонденцията на Pooch & Mutt са електронни (чрез email). Това допринася за околната среда, спестявайки не само от хартия, но също и от мастило и петрол.

Ние Pooch & Mutt HQ рециклираме колкото можем повече, обаче сега работим почти без хартия така, че няма какво толкова да се рециклира, освен ветеринарните и търговските вестници и кучешки списания, които изпращаме. Те всички са прочетени, препрочетени и рециклирани…освен статиите, които изрязваме за продуктовото развитие / проучване, както и статиите за нас!

Доставчици

Голяма част от избирателния процес на нашите доставчици е тяхната собствена политика за околната среда.

Продукти

Добавките на Pooch & Mutt съдържат естествени съставки. В много случаи продуктите предлагат естествена алтернатива вместо предписаната медицинска. Натиснете тук, за да прочетете статия за „Как хуманните и ветеринарните лекарства в почвите и водите влияят на човека и здравето на околната среда“


Натиснете тук, за да прочетете повече за етиката на Pooch & Mutt.
Ако имате някакви предложения за това как можем да подобрим нещо в нашия бизнес, в частност нашата политика за околната среда, изпратете email на pooch@poochandmutt.bg