mobile-bones-new-BIG
mback20022004

Mobile Bones

24.92 лв.

Естествена добавка за кучета за комфорт в ставите, подвижност и развитие на здрави кости.

НАТИСНЕТЕ ТУК, ЗА ДА ПОРЪЧАТЕ МОСТРА

Изчерпан

Категория:

Описание на продукта:

 

  • Допринася за комфорт в ставите и подвижност
  • Подпомага развитието на здрави кости
  • Глюкозамин + 15 мощни съставки
  • Без медикаменти
  • без странични ефекти
  • Идеален за по-стари, трениращи, състезателни и контузени кучета

feedingamounts

Tегло на кучето:
<10 кг – дневна доза: 1 чаена лъжица – един пакет 200 гр. стига за 2 месеца +

10 – 25 кг – дневна доза: 2 чаени лъжици – един пакет 200 гр. стига за 1 месец +

25 – 50 кг – дневна доза: 3 чаени лъжици – един пакет 200 гр. стига за 3 седмици +

50 кг. + – дневна доза: 4 чаени лъжици – един пакет 200 гр. стига за 2 седмици

* 1 чаена лъжица = 3 гр.

Допълнителна информация

Mobile Bones съдържа:

ГЛЮКОЗАМИН: Глюкозаминът е важен за хрущялния метаболизъм и за подновяването на съединителната тъкан във и около ставите. Нужен е за образуването на синовиалната течност, която представлява естествената смазка на ставите. Той им набавя необходимите устройващи вещества, нужни при износване или разкъсване, и при естествения процес на стареене.

МЕТИЛСУЛФОНИЛМЕТАН (МСМ): Предимството на Mobile Bones се състои в това, че се възползват от синергизма между глигозамина и МСМ. Нашият органичен МСМ служи на устройващите ставите вещества като протеин, жизненоважен за възстановяването на сухожилията и техните връзки. Неговите протеини са ключов компонент при формирането на хрущялите и могат да спомогнат за бързото възстановяване на мускулите и да стимулират кръвообръщението.

ОМЕГА 3 & 6:  Mobile Bones разполага с необходимото балансирано съотношение на Омега-3 и Омега-6, които допринасят за нормално функционираща имунна система и за изхвърляне на свободните радикали, причинени от небалансирани мастни киселини. Омега-3 се набавя от един от най-богатите естесвени източници – лененото семе. Омега-3 е нужен за образуването на определени простагландини. Балансът между Омега-6 и Омега-3 се смята, че е важен за променянето на нивата на простагландина.

Омега-6 в Mobile Bones не е извлечено от риба, а от масло от нощна безстъблена иглика – един от най-богатите естествени източници на тази специална Омега-6 киселина. Тя е нужна за формирането на простагландина, който от своя страна контролира много от реакциите на организма, включително реакциите за стрес и болка. Проучване показва, че маслото от нощна безстъблена иглика значително допринася за поддържането на здрави стави.

НЕУТРАЛИЗАТОРИ НА СВОБОДНИТЕ РАДИКАЛИ: Витамини С и Е произвеждат комбинация от мастноразтворими и водоразтворими витамини с антиоксидантни свойства. И двата витамина взаимодействат синергитично с други важни ензими като пероксид, който по естествен начин пречиства от свободните радикали. Витамин С играе голяма роля при формирането на колаген, важен протеин в ставите.

ЕКСТРАКТ ОТ ГРОЗДОВО СЕМЕ: Богато е на биофлавоноиди, има висока антиоксидантна дейност, поддържа имунната система и максимизира подвижността на ставите.

СИЛИКОН: Нужен е за здрави, твърди и плътни кости. Тази жизненоважна съставка помага за усвояването на калция и често липсва в обработената храна.

СЕЛЕН: Лесен е за усвояване от организма на кучето, тъй като се предлага в оптимално органична форма. Селенът е ключов антиоксидант, който подпомага поддръжката и структурата на ставите и имунната защита.

СЕЛЕН: Съществува под формата Selplex. Той играе важна роля при свързването на ензимите с имунната система, където взаимодейства с антиоксидантните витамини.

МАНГАНОВ БИОПЛЕКС: Позволява на някои важни ензими в протеините да работят правилно.

ВИТАМИНИ Б КОМПЛЕКС: Помагат на протеините да подобрят костния колаген, хрущялния протеин, еластичността на тъканите и мускулите. Те са жизненоважни за увеличаването на кислорода в кръвта, както и за стимулирането на мускулната активност по време на упражнения и от там за съкращаване на времето за възстановяване.

КАЛЦИЙ И ФОСФОР: Правилно балансирани, за да гарантират добра костна формация.

ЮКА: Използвана от векове от индианците, за да успокоят ставите на техните понита без да знаят, че благоприятният й ефект се дължи на сапонините, които тя съдържа. Нашата юка е специално отглеждана от постоянен източник.

МЕНТА: Съдържа биофлаваноиди, които спомагат за поддържането на износени стави.

ЛЮЦЕРНА: Богат източник на калций и качествен протеин, жизненоважен за поддържането на цялата телесна тъкан.

Както всички наши продукти Mobile Bones е направен в био мелница (без употребата на ГМО), удобрена от UFAS и пакитиран в рециклираща се, еко опаковка. Mobile Bones НЕ съдържа хондроитин, който най-често се придобива от акули или от пилешки фенери.

Информация на етикета

Състав: Обработено царевично брашно, Едросмляни листа от люцерна, Царевично глутеново брашно, Овесено брашно с високо съдържание на фибри, Суха бирена мая, Калциев карбонат, Миксирано масло от Омега 6&3, Содиев фосфат, Содиев хлорид, Метилсулфонилметан, Глюкозамин (Ракообразна черупка), Масло от семената на нощна безстъблена иглика, Витамин Е добавка, Екстракт от Юка, Лизин хидрохлорид, Манган в съединение с аминокиселини (Manganese Chelate of Amino Acids), Токоферол – екстракт от естествена добавка, Естествени подсладители, Витамин С монофосфат, Сепиолит на прах, Ниацин, Содиев селенит добавка, Екстракт от гроздово семе, Биотин добавка, Тиамин мононитрат, Пиридоксин хидрохлорид, Цитрусов екстракт.

Препоръки за хранене: *Разпръснете препоръчаната дневна доза върху храната на Вашето куче. Добавяйте постепенно. Ако кучето Ви е на прага на нормалното телесно тегло, може би ще е необходимо да добавите допълнителна 1/2 чаена лъжица на ден (1 ч.л = 5 мл/ 3 гр). За най-добри резултати използвайте около година. Дневните дози, определени за този продукт, са единственият източник на допълнителни витамини и минерали. Дневната доза може да бъде добавена на едно хранене или разделена между храненията. На кучетата трябва да бъде постоянно предоставена чиста питейна вода.

Най-добър до: Виж опаковката. Качеството на витамините се гарантира до посочената дата. Номер на производителя: aGB520001.
Съхранявайте на хладно и сухо място. Само за кучешка употреба.

Допълнителна информация

Тегло 0.2 kg