salmonoil
mback20022004

Salmon Oil

33.25 лв.

Налично

Категория:

Описание на продукта:

Защо да използваме омега масла?

Омега-3 мастните киселини не могат да бъдат произведени от организма на Вашия домашен любимец, затова е важно те да бъдат включени в хранителния му режим. От 30-те години насам е известно, че омега-3 мастните киселини – докосахексенова киселина (DHA) и ейкозапентенова киселина (EPA) – са жизненоважни за нормалния растеж.

По-нататъшни открития за благоприятното им влияние били направени през 70-те години от изследователи на ескимоските племена на Гренландия, които приемали големи количества омега-3 киселини от морската храна. През Септември 2004г американската Комисия по храните и лекарствата е обявила DHA и EPA като квалифицирани и полезни за здравето киселини.

Омега маслата са жизненоважни за кожата и козината, сърдечносъдовата система, имунната система, мозъчната дейност, подвижността и здравината на ставите.

Омега-3 DHA и кутретата
Проучване показва, че DHA от рибни масла прави кутретата по-интелигентни, по-лесни за обучаване и подобрява паметта им. За това проучване, проведено от Eukanuba, 9-седмични кученца били научени как да разпознават формите, които ги довеждали до някакво лакомство. След 5 дни трениране броят на кутретата на висок DHA-режим се е увеличил 2 пъти и са постигнали успех в размер на 80% (в намирането на лакомството в Т-образен лабиринт). Авторът на това проучване твърди, че това може да спести на много собственици на кучета до 1000 паунда на година от такси за обучение възпитание.

Британският хирург по ветеринарна медецина и експерт по кучешко поведение и възпитание Сара Хийт дава своя коментар за проучването: „Засилването и развитието на познанията на кутретата и излагането на различни възможности за нови знания пред тях може да максимизира потенциала им да се превърнат в големи кучета, които да са готови да бъдат посрещнати като членове на обществото.“
Източник

Pooch & Mutt Salmon Oil се придобива непрекъснато от атлантическа сьомга, отглеждана в Шотландските езера при внимателно контролирани, природни и сравнително близки до естествената околна среда условия. Маслото от сьомга има богат вкус, който кучетата (и котките) обожават.

Активни съставки:

Омега-3        24 – 26% (EPA 7-9%) (DHA 10-12%)

Омега-6        6%

Допълнителна информация

Тегло 0.5 kg